CLUBTENNIS

Het club-tennis is de basis voor uw vereniging als een sportief en sociaal ontmoetingspunt. Onze tennistrainingen dragen bij aan zowel ieders spelontwikkeling als het enthousiasme in tennis en de vereniging in het algemeen.
Ten behoeve van de instroom van (jeugd)leden en profilering van de vereniging in de gemeente verzorgen wij jaarlijks schooltennis sessies voor groep 3 t/m 8 van de basisschool. Locale samenwerking wordt gezocht met instanties die een bijdrage kunnen leveren aan uw tennisvereniging, zoals BSO’s en sponsoren.

Wij bieden tennislessen aan voor iedereen, van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, en zelfs Full-Time speler. Daarnaast zijn al onze leraren opgeleid tot “Tenniskids-Leraar”; d.w.z. ze hebben alle workshops van de de kleuren ( blauw, rood, oranje en groen ) doorlopen.

Prestatief tennis

Voor de spelers die méér uit hun tennis willen halen worden mogelijkheden geboden binnen èn naast de eigen vereniging. Onze insteek is om je altijd op je eigen club te laten trainen. Mocht dit door omstandigheden niet mogelijk zijn, hebben wij de mogelijkheden om deze trainingen elders te laten plaatsvinden. Onze selectietrainingen worden door een ervaren selectietrainer verzorgd die zijn sporen op prestatief niveau reeds behaald heeft. Voor meer info: Neem contact op met je clubtrainer.

Tennis-evenementen

Voor “speciale” momenten binnen uw vereniging kunnen wij tennis-clinics verzorgen, bijvoorbeeld tijdens uw open toernooi of een vrijwilligers & sponsoren dag. Ook een jaarlijks bezoek aan het ABN-AMRO Toernooi in Rotterdam, het gras Toernooi in Rosmalen of een dag naar Roland Garros kan georganiseerd worden.
Jaarlijks proberen wij ook tennis / trainingskampen en uitwisselingen met andere clubs voor de jeugd te organiseren.

Onze doelgroepen

– Tennisverenigingen in de lijn Giesbeek – Doetinchem ( vooral regio Achterhoek )
– Regionaal en landelijk prestatieve (jeugd) spelers
– Rolstoeltennis op regionaal, landelijk en wereldniveau
– Schooltennis / Tenniskids

TENNISSCHOOL

De Tennisschool van Tennis-Solution staat los van de verenigingen die zijn verbonden aan Tennis-Solution. Dit houdt in dat je niet persé lid hoeft te zijn van één van deze verenigingen om de Tennisschool trainingen van Tennis-Solution te kunnen volgen.
De trainingen van de Tennisschool zijn gericht op prestatie en worden verzorgd door een sterk en ervaren team, bestaande uit Hans-Jurgen Striek en Wart Koevoet. Trainingsbureau Robert van Barneveld verzorgd het fysieke gedeelte.

De spelers trainen samen met talenten van andere verenigingen om het spelniveau van elkaar te verhogen. Naast het plezier (en natuurlijk alle facetten van het tennisspel) wordt er ook veel aandacht besteed aan de karaktereigenschappen van de individuele speler en de groepssfeer. Wij bieden voor iedereen een maatprogramma zowel op tennis, fysiek als op mentaal gebied. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld naast je clubtraining 1 of 2 keer extra bij de Tennisschool te trainen, maar ook dagelijks ( full-time ) trainen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zorgen wij voor extra trainingen in de vakanties, wedstrijdbegeleiding, het samen maken van toernooi-schema’s en conditietrainingen.

De trainingen van de Tennisschool vinden plaats bij T.C. Zuid in Doetinchem of bij Bent Sports in Zevenaar. Op deze manier hebben wij de beschikking over 4 verschillende soorten banen ( gravel, TennisForce, kunstgras en Plexi-cushion Prestige; de Australian Open vloer ) en zijn alle voorzieningen aanwezig om ook fysiek te trainen.

Mocht u geïnteresseerd zijn en meer informatie over de Tennisschool willen hebben, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@tennis-solution.nl

ROLSTOELTENNIS

Rolstoeltennis neemt een belangrijke plaats in binnen Tennis-Solution. Al onze leraren zijn gediplomeerd om rolstoel tennislessen te geven!

Sporten is leuk en belangrijk voor iedereen. Voor mensen met een lichamelijke beperking misschien nog wel belangrijker dan voor wie dan ook. Het verbeteren van je conditie, een leuke sport beoefenen, wedstrijden spelen als je dat wilt, en natuurlijk veel gezelligheid!

We bieden de Rolstoel-Tennislessen aan bij T.C. Zuid in Doetinchem en bij Bent Sports in Zevenaar. Wilt u meer hierover weten stuur dan  een mail naar info@tennis-solution voor meer informatie.

De Rolstoel-Trainingen die we aanbieden zijn voor iedereen; van jong tot oud, van beginner tot gevorderde en zelfs Full-Time speler.

T.C. Zuid

– Tennisforce banen;
– De mogelijkheid om rolstoeltennis te volgen;
– Een volledig toegankelijk clubhuis;
– Wanneer gewenst begeleiding bij het aanschaffen van een sportrolstoel;
– Lid zijn van een vereniging waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan;
– Recreatief en topsport;
– Rolstoeltennis is bij T.C. Zuid volledig geïntegreerd met het ‘gewone’ tennis.

De Trainer

Hans-Jurgen is sinds 2008 werkzaam binnen het rolstoeltennis. Naast het begeleiden / coachen / trainen van individuele spelers(sters) zoals Tom Egberink ( nummer 2 van Nederland en in de top 15 van de wereld ), Aniek van Koot ( huidig nummer 4 van de wereld en zilveren en gouden medaille winnares bij de laatste Paralympische Spelen in Londen ), Sharon Walraven ( nummer 7 van de wereld bij de dames ), Dorrie Timmermans ( voormalig nummer 4 van de wereld bij de Quads ), was hij ook werkzaam als trainer / coach van de KNLTB ( Nationale Tennisbond ).
In deze hoedanigheid is hij inmiddels 4x wereldkampioen geworden met het Nederlands Juniorenteam, en 2x wereldkampioen geworden met het Nederlands Damesteam. Daarnaast was hij als Assistent Bondscoach werkzaam bij de laatste Paralympische Spelen in Londen, en is hij als persoonlijk coach van Aniek van Koot en Tom Egberink mee geweest naar de Spelen van Rio.
Naast het prestatieve gedeelte, is er ook veel aandacht voor het recreatieve ( beginnende ) gedeelte van het rolstoeltennis. Ook hiervoor zijn er voldoende mogelijkheden, en is er waar mogelijk ook ondersteuning vanuit de KNLTB hiervoor.

PADELTENNIS

Padel is een razendsnel opkomende racketsport met kenmerken van tennis en squash. In Nadals Spanje wordt padel inmiddels al meer gespeeld dan tennis! Padel is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.

We zijn dan ook zeer verheugd dat we binnenkort op het mooie park van TV Didam padellessen kunnen aanbieden. Eind september / begin oktober zullen hier 2 gloednieuwe padelbanen staan.

Het speelveld (kunstgras) is kleiner dan een tennisbaan.
Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan van 10 x 20 meter met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan heen geeft een extra dimensie aan het spel en staat dus garant voor snelle en spannende rally’s.

De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren is natuurlijk toegestaan.

De puntentelling is zoals bij tennis. Serveren uitsluitend onderhands waarbij de bal eerst de grond moet raken.

De spelregels staan hieronder en komen te hangen bij de baan.

Padel kan op alle mogelijke niveaus en op alle leeftijden worden gespeeld.
Jong of oud. Ervaring met raketsporten of juist niet, met padel kun je direct aan de slag.

Voor padel gebruik je geen normale tennisrackets en tennisballen!! Meer info over lidmaatschapsvormen, lessen, verhuur etc. volgt z.s.m.

Stuur voor meer info een mail naar: info@tennis-solution.nl