Nieuws

Facebook-nieuws

Website-nieuws

TV Didam en Tennis-Solution bouwen met schooltennis door op het succes van vorig jaar

Na het succes van het schooltennis in 2017, bouwt TV Didam dit jaar door op de ingeslagen weg. Erg mooi om te zien hoe wij als Tennis-Solution in een samenwerking met meerdere partijen ( club en gemeente ) kunnen komen tot deze mooie resultaten. Hieronder een kleine beschrijving:

TV Didam zet in op de groepen 1 tot en met 5, omdat een groot deel van deze doelgroep zich in de ogen van het clubbestuur nog niet verbonden heeft aan een sport. Die aanpak werkte, want afgelopen jaar verwelkomde TV Didam een kleine dertig nieuwe leden. “Het enthousiasme van de kinderen is schitterend om te zien”, vertelt bestuurslid en voorzitter van de technische commissie Will Bos.
 
De sleutel van het succes is volgens Bos een goede relatie met Tennis-Organisatie Tennis-Solution, de basisscholen en gemeente. “Basisscholen zijn een ideale partner om mee samen te werken, omdat je daar je doelgroep in een veilige omgeving kunt bereiken”, zegt Bos. “De club onderhoudt goede contacten met de gemeente en dat werpt zijn vruchten af. De combinatiefunctionaris benadert op een positieve en enthousiaste manier de directeuren van de basisscholen.
Meerdere lessen
Samen met de tennisleraar van de club werd een serie van drie tennislessen in elkaar gedraaid. Bos benadrukt dat het van belang is om meer dan één les te verzorgen. “Eén les is niet genoeg. Je ziet al heel snel dat kinderen vorderingen maken. Zo krijgen zij er steeds meer plezier in en zullen zij tennis sneller omarmen als een gave sport. Maar eigenlijk zijn vanaf het begin de reacties van de kinderen zó positief.”

Gratis proeflessen

Als beloning voor hun inzet krijgt elke scholier na afloop van het schooltraject een tennisdiploma van de KNLTB. Met een begeleidende brief van TV Didam worden de kinderen uitgenodigd om drie weken proeflessen te volgen op de club, om zo te ervaren hoe het is om te spelen op een tennisbaan. Bos: “Met de ouders van de kinderen die gebruikmaken van de proeflessen ga ik daarna persoonlijk in gesprek. Soms is het kind al zo enthousiast dat de ouders hem of haar vanzelf lid maken. Maar met persoonlijk contact kun je de ouders over de streep trekken. De kinderen die lid worden doen vervolgens mee met ons Tenniskids-programma. Voor de gemeente een bevestiging dat de combinatiefunctionaris goed werk verricht en voor ons een stimulans om door te gaan met schooltennis. Ik ben heel gelukkig met het resultaat.”

Reactie combifunctionaris Rens Hoks:

“Het project van TV Didam i.s.m. Tennis-Solution is een succesverhaal geworden! Ze hebben zich 1,5 jaar geleden bij mij gemeld. Zij hadden net als vele andere verenigingen te kampen met teruglopende ledenaantallen en hadden nog maar 3 jeugdleden. Zij hebben in samenwerking met het team van combinatiefunctionarissen gekeken naar een geschikt moment om tennisclinics / tennislessen van Tennis-Solution aan te bieden. Onder leiding van twee enthousiaste bestuursleden en een tennisleraar die werd ingezet, hebben zij in Loil en op de Didamse scholen tijdens de gymlessen een 3 weekse tennisclinic aangeboden. Aansluitend boden zij proeflessen tennis aan via Sjors Sportief. Nu ruim 1,5 jaar later heeft TV Didam ruim 40 jeugdleden en is er een structurele samenwerking van de grond gekomen waar wij trots op zijn.”
Een prachtig compliment waar wij als Tennis-Solution natuurlijk erg trots op zijn!