ROLSTOELTENNIS

Rolstoeltennis neemt een belangrijke plaats in binnen Tennis-Solution. Al onze leraren zijn gediplomeerd om rolstoel tennislessen te geven!

Sporten is leuk en belangrijk voor iedereen. Voor mensen met een lichamelijke beperking misschien nog wel belangrijker dan voor wie dan ook. Het verbeteren van je conditie, een leuke sport beoefenen, wedstrijden spelen als je dat wilt, en natuurlijk veel gezelligheid!

We bieden de Rolstoel-Tennislessen aan bij T.C. Zuid in Doetinchem en bij Bent Sports in Zevenaar. Wilt u meer hierover weten stuur dan  een mail naar info@tennis-solution.nl voor meer informatie. De Rolstoel-Trainingen die we aanbieden zijn voor iedereen; van jong tot oud, van beginner tot gevorderde en zelfs Full-Time speler.

T.C. Zuid

– Tennisforce banen;
– De mogelijkheid om rolstoeltennis te volgen;
– Een volledig toegankelijk clubhuis;
– Wanneer gewenst begeleiding bij het aanschaffen van een sportrolstoel;
– Lid zijn van een vereniging waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan;
– Recreatief en topsport;
– Rolstoeltennis is bij T.C. Zuid volledig geïntegreerd met het ‘gewone’ tennis.

De Trainer

Hans-Jurgen is sinds 2008 werkzaam binnen het rolstoeltennis. Naast het begeleiden / coachen / trainen van individuele spelers(sters) zoals Tom Egberink ( nummer 2 van Nederland en in de top 15 van de wereld ), Aniek van Koot ( huidig nummer 4 van de wereld en zilveren en gouden medaille winnares bij de laatste Paralympische Spelen in Londen ), Sharon Walraven ( nummer 7 van de wereld bij de dames ), Dorrie Timmermans ( voormalig nummer 4 van de wereld bij de Quads ), was hij ook werkzaam als trainer / coach van de KNLTB ( Nationale Tennisbond ).

In deze hoedanigheid is hij inmiddels 4x wereldkampioen geworden met het Nederlands Juniorenteam, en 2x wereldkampioen geworden met het Nederlands Damesteam. Daarnaast was hij als Assistent Bondscoach werkzaam bij de laatste Paralympische Spelen in Londen, en is hij als persoonlijk coach van Aniek van Koot en Tom Egberink mee geweest naar de Spelen van Rio.
Naast het prestatieve gedeelte, is er ook veel aandacht voor het recreatieve ( beginnende ) gedeelte van het rolstoeltennis. Ook hiervoor zijn er voldoende mogelijkheden, en is er waar mogelijk ook ondersteuning vanuit de KNLTB hiervoor.